Vanillin

Nazwa INCI

Vanillin


Nazwa Zwyczajowa

Wanilina


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik kompozycji zapachowej
  • składnik maskujący


Działanie w Kosmetyku

Związek z grupy aldehydofenoli najczęściej występujący jako składnik kompozycji zapachowych. Może służyć także jako składnik maskujący nieprzyjemny zapach produktu. W dużej ilości występuje w owocach wanilii.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe – białe kryształy
  • charakterystyczny, słodki, waniliowy zapach
  • słabo rozpuszczalna w wodzie
  • dobrze rozpuszczalna w alkoholu i rozpuszczalnikach organicznych


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel