VP/Hexadecene Copolymer

Nazwa INCI

VP/Hexadecene Copolymer


Nazwa Zwyczajowa

Kopolimer winylopirolidonu i hexadecenu


Funkcja w Kosmetyku

  • substancja filmotwórcza
  • środek dyspergujący
  • regulator lepkości


Działanie w Kosmetyku

Syntetyczny polimer o właściwościach filmotwórczych. Zapewnia wodoodporność preparatom przeciwsłonecznym i kosmetykom kolorowym, a także poprawia ich właściwości sensoryczne, ułatwiając rozprowadzanie. Jest doskonałym środkiem dyspergującym i zawieszającym dla filtrów nieorganicznych i pigmentów. Stosowany jest również jako stabilizator emulsji.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • przezroczysta ciecz
  • rozpuszczalny w tłuszczach
  • stabilny w zakresie pH 4 - 7


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2021
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel