Ubiquinone

2020-03-26
Nazwa INCI

Ubiquinone


Nazwa Zwyczajowa

Koenzym Q10


Funkcja w Kosmetyku

  • antyoksydant
  • składnik aktywny


Działanie w Kosmetyku

Popularnie nazywany eliksirem młodości. Ma dużą zdolność do przenikania w głąb naskórka. Jest bardzo silnym antyoksydantem. Spowalnia procesy starzenia się skóry, poprzez redukcję wolnych rodników. Oprócz tego, poprawia poziom nawilżenia i elastyczności, dzięki pobudzeniu metabolizmu oraz podziałów komórek.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • pomarańczowy proszek
  • rozpuszczalny w tłuszczach

Pozyskiwanie

Występuje naturalnie np. w algach, z których jest ekstrahowany lub syntetyzowany chemicznie.
Pokaż więcej wpisów z Marzec 2020
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel