Troxerutin

Nazwa INCI

Troxerutin


Nazwa Zwyczajowa

Trokserutyna


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwzapalny
  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku

Jest naturalnie występującym flawonoidem pozyskiwanym z perełkowca japońskiego. Wykazuje właściwości przeciwzapalne, wspomaga działanie witaminy C, poprawia mikrokrążenie, wzmacnia naczynia krwionośne, zmniejsza rumień i obrzęki. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery naczyniowej, z trądzikiem różowatym, a także w preparatach anti-aging, po opalaniu i antycellulitowych.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • proszek o zielono-żółtej barwie
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel