Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil

Nazwa INCI

Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olej z kiełków pszenicy


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient


Działanie w Kosmetyku

Emolient tłusty. Tworzy na skórze film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco). Zawiera duże ilości witaminy E będącej silnym przeciwutleniaczem, a także lecytynę, która działa regenerująco. Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów ma działanie natłuszczające, wygładzające, zmiękczające i nadające połysk. Polecany głównie do pielęgnacji cery suchej, odwodnionej, wrażliwej, dojrzałej, ale także do włosów (głównie wysokoporowatych). Nie jest zalecany do skór skłonnych do niedoskonałości.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • barwa pomarańczowa
  • delikatny, zbożowy zapach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel