Triethyl Citrate

Nazwa INCI

Triethyl Citrate


Nazwa Zwyczajowa

Cytrynian trietylu


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik deodoryzujący
  • rozpuszczalnik


Działanie w Kosmetyku

Substancja aktywna stosowana głównie w dezodorantach i antyperspirantach. Hamuje enzymatyczny rozkład składników potu, dzięki czemu ogranicza nieprzyjemny zapach. Nie wpływa na zmianę mikrobiomu skóry. Może również pełnić funkcję rozpuszczalnika dla składników trudno rozpuszczalnych w wodzie, a także zapobiegać kruszeniu się kosmetyków.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • bezbarwny
  • bezwonny
  • rozpuszczalny w tłuszczach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2021

Polecane

Sylveco - Naturalny Dezodorant - Ziołowy - 50ml

Sylveco - Naturalny Dezodorant - Ziołowy - 50ml

31,90 zł 1595 pkt.
Sylveco - Naturalny Dezodorant - Kwiatowy - 50ml

Sylveco - Naturalny Dezodorant - Kwiatowy - 50ml

31,90 zł 1595 pkt.
Biolaven - Dezodorant - 50ml

Biolaven - Dezodorant - 50ml

26,00 zł 1300 pkt.
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel