Tambourissa Trichophylla Leaf Extract

Nazwa INCI

Tambourissa Trichophylla Leaf Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z liści ambory


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwzapalny
  • składnik łagodzący


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt bogaty w polifenole, flawonoidy, rutynę i pochodną kwasu nikotynowego. Wykazuje działanie przeciwzapalne, łagodzące, kojące i przeciwstarzeniowe. Zmniejsza zaczerwienienia, wyrównuje koloryt, a także wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry. Wykorzystywany jest w kosmetykach do cery naczyniowej, wrażliwej i z trądzikiem różowatym.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa brązowa
  • bezwonny
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel