Tamarindus Indica Seed Polysaccharide

Nazwa INCI

Tamarindus Indica Seed Polysaccharide


Nazwa Zwyczajowa

Polisacharyd z nasion tamaryndowca


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik nawilżający
  • składnik zagęszczający


Działanie w Kosmetyku

Polisacharyd otrzymywany z nasion tamaryndowca to naturalny polimer nazywany zieloną alternatywą dla biotechnologicznie otrzymywanego kwasu hialuronowego. Wykazuje silne właściwości nawilżające i wygładzające, zwiększa syntezę białka odpowiadającego za nawilżenie skóry, zmniejsza przeznaskórkową utratę wody (TEWL). Jest również składnikiem zagęszczającym, tworzy żele o wyjątkowym odczuciu sensorycznym.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • biały proszek
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Sierpień  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel