Sucrose

Nazwa INCI


Sucrose


Nazwa Zwyczajowa


Sacharoza


Funkcja w Kosmetyku


  • humektant


Działanie w Kosmetyku


Dwucukier składający się z glukozy i fruktozy w kosmetykach stosowany jest jako humektant, czyli substancja utrzymująca wilgoć masy kosmetycznej (zapobiegająca jej wysychaniu). Jest również składnikiem łagodzącym i nawilżającym, zatrzymuje wodę w naskórku. Może być wykorzystywana w peelingach mechanicznych jako ścierniwo.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • białe kryształki
  • rozpuszczalna w wodzie
  • słodki smak



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel