Spirulina Platensis Powder

Nazwa INCI

Spirulina Platensis Powder


Nazwa Zwyczajowa

Spirulina


Funkcja w Kosmetyku

  • antyoksydant
  • właściwości przeciwzapalne
  • właściwości bakteriostatyczne


Działanie w Kosmetyku

Mikroalga występująca naturalnie. Jest bogata w proteiny, aminokwasy, witaminy A, D, E, K, witaminy z grupy B oraz kwas tłuszczowy gamma-linolenowy. Działa antyoksydacyjnie, poprzez redukcję wolnych rodników. Przyspiesza procesy regeneracji, łagodzi podrażnienia i poprawia poziom nawilżania skóry. Składnik jest wykorzystywany również w produktach dla skóry tłustej oraz trądzikowej, ponieważ reguluje pracę gruczołów łojowych oraz ma właściwości bakteriostatyczne.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • niebiesko-zielony proszek
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Marzec  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel