Sodium Cocoyl Isethionate

Nazwa INCI

Sodium Cocoyl Isethionate


Nazwa Zwyczajowa

Kokoiloizetionian sodowy


Funkcja w Kosmetyku

  • substancja myjąca


Działanie w Kosmetyku

Anionowy środek powierzchniowo czynny z grupy izetionianów. Jest to łagodny składnik myjący o dobrych właściwościach pianotwórczych. Nie jest wrażliwy na twardą wodę. Jest dobrze tolerowany przez większość osób. Znajduje często zastosowanie w kosmetykach myjących w formie kostki. Jest biodegradowalny.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe – płatki / granulki
  • barwa biała
  • niewrażliwy na twardą wodę


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel