Sodium Citrate

Nazwa INCI

Sodium Citrate


Nazwa Zwyczajowa

Cytrynian sodu


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik chelatujący
  • regulator pH
  • środek neutralizujący zapach


Działanie w Kosmetyku

Sól sodowa kwasu cytrynowego świetnie wiążę jony metali, dzięki czemu przedłuża trwałość kosmetyków i zapobiega zmianom zapachu, konsystencji oraz rozwarstwianiu. Służy także do neutralizacji zapachów i reguluje pH produktów.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - kryształki
  • barwa biała
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2021
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel