Scutellaria Baicalensis Root Extract

Nazwa INCI

Scutellaria Baicalensis Root Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z korzenia tarczycy bajkalskiej


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwzapalny
  • składnik przeciwtrądzikowy
  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt bogaty we flawonoidy, garbniki, glikozydy i sterole. Wykazuje działanie przeciwzapalne, łagodzące, przeciwbakteryjne i ściągające. Jest antyoksydantem, neutralizuje wolne rodniki i chroni skórę przed starzeniem spowodowanym szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Działa rozjaśniająco i wyrównuje koloryt skóry poprzez hamowanie aktywności tyrozynazy. Stosowany szczególnie w kosmetykach do skóry tłustej i trądzikowej, ale także anti-aging.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa żółta
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel