Sapindus Trifoliatus Fruit Extract

Nazwa INCI

Sapindus Trifoliatus Fruit Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z orzechów piorących


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik powierzchniowo czynny
  • składnik pianotwórczy
  • neutralizator zapachów


Działanie w Kosmetyku

Bogaty w saponiny naturalny środek powierzchniowo czynny. Jest łagodnym składnikiem myjącym, który tworzy gęstą pianę. Wykazuje działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne i przeciwłupieżowe. Neutralizuje nieprzyjemne zapachy ciała. Stosowany jest w kosmetykach myjących i dezodorantach.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa żółta
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel