Saccharomyces/Rice Ferment Filtrate

Nazwa INCI


Saccharomyces/Rice Ferment Filtrate


Nazwa Zwyczajowa


Bioferment z otrębów ryżowych


Funkcja w Kosmetyku


  • probiotyk
  • składnik rozjaśniający
  • składnik łagodzący


Działanie w Kosmetyku


Substancja aktywna powstała przez współfermentację bakterii Lactobacillus i Saccharomyces. Stosowana w kosmetykach wzmacnia mikrobiom skóry, przywraca jego równowagę, łagodzi podrażnienia i zwiększa odporność skóry na czynniki zewnętrzne. Wykazuje też działanie rozjaśniające, dzięki czemu znajduje zastosowanie również w kosmetykach ukierunkowanych na redukcję przebarwień. Sprawdzi się w pielęgnacji każdego typu cery, szczególnie wrażliwej i suchej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • rozpuszczalny w wodzie
  • ciecz



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel