Saccharide Isomerate

Nazwa INCI

Saccharide Isomerate


Nazwa Zwyczajowa

Izomerat Sacharydowy


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik nawilżający
  • składnik łagodzący


Działanie w Kosmetyku

Polisacharyd pochodzenia roślinnego, który ma dużą zdolność do wiązania wody, dzięki czemu dogłębnie i długotrwale nawilża oraz utrzymuje odpowiedni stopień nawodnienia skóry, redukuje przesuszenie, podrażnienia oraz świąd. Poprawia gładkość i jędrność skóry, a także skutecznie wzmacnia barierę naskórkową. Polecany szczególnie dla skóry suchej lub okresowo odwodnionej (np. mocnymi składnikami aktywnymi). Jako surowiec często występuje w formie roztworu wodnego.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • barwa żółta
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2021

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel