Ribose

Nazwa INCI

Ribose


Nazwa Zwyczajowa

Ryboza


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik nawilżający
  • składnik przeciwzmarszczkowy


Działanie w Kosmetyku

Cukier, który naturalnie występuje we wszystkich żywych komórkach. Wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe i nawilżające, dzięki zdolności do wiązania wody. Zmniejsza widoczność drobnych zmarszczek i poprawia elastyczność skóry, a także poziom nawodnienia. Przywraca blask, świeżość i jędrność skórze. Stosowany głównie w kosmetykach anti-aging.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa biała
  • bezwonny
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel