Resveratrol

Nazwa INCI

Resveratrol


Nazwa Zwyczajowa

Resweratrol


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik aktywny
  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku

Wpływa na kondycję komórek skóry, poprzez zdolność do przenikania w głąb skóry. Zwiększa aktywność sirtuin - białek enzymatycznych odpowiadających za mechanizmy regeneracji, ochrony przed promieniowaniem słonecznym oraz przed czynnikami zewnętrznymi. Wpływa to również na zachowanie elastyczności skóry oraz pobudzenie podziałów komórkowych. Dodatkowo dzięki zawartym polifenolom, hamuje działanie wolnych rodników, spowalniając procesy starzenia się skóry.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek, barwa biała lub kremowa
  • rozpuszczalna w tłuszczach i alkoholach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Marzec  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel