Pyruvic Acid

Nazwa INCI

Pyruvic Acid


Nazwa Zwyczajowa

Kwas pirogronowy


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik keratolityczny
  • składnik antybakteryjny


Działanie w Kosmetyku

Alfa-ketokwas o działaniu stymulującym i dermoplastycznym. Naturalnie występuje w jabłkach i sfermentowanych owocach. Poprawia jędrność i wyrównuje strukturę skóry - pobudza fibroblasty do syntezy kolagenu i elastyny. Jeden z najskuteczniejszych kwasów w pielęgnacji cery trądzikowej i skłonnej do tworzenia zaskórników. Wykazuje silne właściwości seboregulujące oraz zmniejszające widoczność ujść gruczołów łojowych, jest również antybakteryjny.Szczególnie polecany dla skóry trądzikowej i z oznakami starzenia.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • barwa żółta
  • charakterystyczny, octowy zapach
  • rozpuszczalny w wodzie i alkoholach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Marzec  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel