Punica Granatum Fruit Extract

Nazwa INCI


Punica Granatum Fruit Extract


Nazwa Zwyczajowa


Ekstrakt z owoców granatu


Funkcja w Kosmetyku


  • antyoksydant
  • składnik przeciwzapalny
  • składnik przeciwbakteryjny


Działanie w Kosmetyku


Wykazuje działanie antyoksydacyjne, chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników oraz spowalnia procesy starzenia. Wspomaga syntezę kolagenu, nadając skórze jędrność i sprężystość. Nawilża, odżywia, rozjaśnia oraz wyrównuje koloryt skóry. Chroni przed powstawaniem zmarszczek oraz przyspiesza procesy gojenia i regeneracji. Łagodzi stany zapalne i niweluje obrzęki. Wykorzystywany jest głównie w kosmetykach do pielęgnacji skóry dojrzałej i trądzikowej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciecz lub proszek
  • jasnobrązowa barwa
  • rozpuszczalny w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Październik  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel