Prunus Armeniaca Kernel Oil

Nazwa INCI


Prunus Armeniaca Kernel Oil


Nazwa Zwyczajowa


Olej z pestek moreli


Funkcja w Kosmetyku


  • emolient


Działanie w Kosmetyku


Olej z pestek moreli jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy A i E. Tworzy na skórze film, który zabezpiecza przed nadmierną utratą wody z naskórka i działaniem czynników zewnętrznych. Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów ma działanie natłuszczające, wygładzające, zmiękczające i nadające połysk. Jest odpowiedni do każdego rodzaju skóry, działa łagodząco i poprawia poziom nawilżenia.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciecz o lekko żółtej barwie
  • rozpuszczalny w tłuszczach
  • delikatny marcepanowy aromat



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Sierpień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel