Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Nazwa INCI

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olej ze słodkich migdałów


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient tłusty


Działanie w Kosmetyku

Emolient tłusty. Tworzy na skórze film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco). Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów ma działanie natłuszczające, wygładzające, zmiękczające i nadające połysk. Olej bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Jest powszechnie stosowany we wszystkich rodzajach produktów. Dość neutralny dla skóry, dlatego też często wykorzystuje się go w preparatach dla dzieci i niemowląt.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • barwa jasnożółta


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel