Portulaca Oleracea Extract

Nazwa INCI

Portulaca Oleracea Extract


Nazwa Zwyczajowa

Ekstrakt z portulaki pospolitej


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwzapalny
  • składnik łagodzący
  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku

Ekstrakt bogaty w polisacharydy, flawonoidy i aminokwasy, a także kwasy tłuszczowe omega 3. Wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i rozjaśniające. Łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia, a także przyspiesza gojenie się drobnych ran. Jest antyoksydantem, neutralizuje wolne rodniki i spowalnia proces starzenia się skóry. Wykorzystywany jest w kosmetykach do cery trądzikowej, wrażliwej i alergicznej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa jasnobrązowa
  • rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel