Polyquaternium-10

Nazwa


    Polyquaternium-10


Nazwa Zwyczajowa


brak


Funkcja w Kosmetyku


  • tworzy masę kosmetyczną


Działanie w Kosmetyku


Jest to substancja będąca pochodną celulozy, a dokładniej – hydroksyetyloceluloza czwartorzędowana. Pod tym skomplikowanym terminem kryje się związek, posiadający cenne właściwości, najczęściej wykorzystywany w kosmetykach do pielęgnacji włosów jako substancja aktywna. Ma zdolność tworzenia filmu na włosach, który wygładza je oraz wzmacnia ich odporność na urazy mechaniczne. Co więcej, składnik ten bardzo skutecznie niweluje elektryzowanie się włosów. Dzięki temu włosy są po pielęgnacji przygotowane na łatwe rozczesywanie i stylizację


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • kolor biały lub opalizujący
  •    
  • ciało stałe w formie proszku
  •    



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Sierpień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel