Polyglyceryl-6 Behenate

Nazwa INCI

Polyglyceryl-6 Behenate


Nazwa Zwyczajowa

Ester heksaglicerolu i kwasu behenowego


Funkcja w Kosmetyku

  • emulgator
  • stabilizator


Działanie w Kosmetyku

Stabilizator emulsji, często występuję w składzie razem z Polyglyceryl-6 Stearate. Emulgator O/W. Opiera się na źródłach odnawialnych, takich jak glicerol i kwas behenowy. Posiada właściwości nawilżające. Toleruje elektrolity i duże ilości mocznika lub etanolu i nadaje się do formulacji konserwowanych naturalnymi konserwantami, takimi jak kwasy organiczne (np. kwas benzoesowy i sorbinowy). Uznawany przez instytucje wydające certyfikat COSMOS.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • barwa jasnożółta
  • rozpuszczalny w tłuszczach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2021
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel