Phytosphingosine

Nazwa INCI

Phytosphingosine


Nazwa Zwyczajowa

Fitosfingozyna


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik przeciwtrądzikowy
  • składnik regenerujący
  • składnik przeciwzapalny


Działanie w Kosmetyku

Składnik naturalnie występujący w skórze. Wzmacnia barierę hydrolipidową i chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Poprawia poziom nawilżenia poprzez hamowanie nadmiernej ucieczki wody z naskórka. Wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwalergiczne i łagodzi podrażnienia. Stosowana jest w produktach do pielęgnacji skóry podrażnionej, trądzikowej, skłonnej do zaczerwienień i stanów zapalnych.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa biała
  • rozpuszczalny w tłuszczach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Październik  2020

Nowości

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel