Pelargonium Graveolens Flower Oil

Nazwa INCI

Pelargonium Graveolens Flower Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olejek geraniowy


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik zapachowy
  • składnik antyseptyczny
  • składnik przeciwzapalny


Działanie w Kosmetyku

Olejek eteryczny o działaniu przeciwzapalnym, przeciwbakteryjnym, przeciwgrzybiczym i seboregulującym. Stosowany jest szczególnie w kosmetykach do cery tłustej i trądzikowej. Często jest wykorzystywany w kosmetykach przeciwcellulitowych do ciała. W produktach do skóry głowy działa przeciwłupieżowo i reguluje wydzielanie łoju. Może być stosowany w dezodorantach, ponieważ maskuje zapach potu. Nadaje lub maskuje zapach kosmetyku.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • barwa żółta
  • zapach kwiatowo-ziołowy
  • rozpuszczalny w tłuszczach i alkoholu etylowym


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2021

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel