Palmitoyl Tetrapeptide-7

Nazwa INCI


Palmitoyl Tetrapeptide-7


Nazwa Zwyczajowa


Tetrapeptyd palmitoilowy-7


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik przeciwzmarszczkowy
  • składnik łagodzący


Działanie w Kosmetyku


Niskocząstekowy peptyd syntetyczny złożony z 4 aminokwasów i kwasu palmitynowego. Stosowany głównie w kosmetykach do pielęgnacji skór dojrzałych, pozbawioncyh elastyczności. Dobrze przenika w głąb skóry, łagodzi podrażnienia oraz redukuje zmarszczki poprzez pobudzenie syntezy kolagenu i elastyny. Wykazuje największą skuteczność w stężeniu o zakresie 5-8%.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciało stałe - proszek
  • rozpuszczalny w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel