Palmitoyl Pentapeptide-4

Nazwa INCI


Palmitoyl Pentapeptide-4


Nazwa Zwyczajowa


Pentapeptyd palmitoilowy-4


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik przeciwzmarszczkowy


Działanie w Kosmetyku


Peptyd składający się z pięciu aminokwasów. Należy do grupy peptydów sygnałowych. Stymuluje fibroblasty do produkcji kolagenu typu I i IV, glikozaminoglikanów i fibronektyny, przez co wykorzystywany jest w kosmetykach ukierunkowanych na redukcję zmarszczek oraz poprawę tekstury skóry. Często występuje w kosmetykach do pielęgnacji okolic oczu. Wykazuje działanie już przy bardzo niskich stężeniach, dzięki czemu jest niezwykle skuteczny.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciało stałe - proszek



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel