PVP

Nazwa INCI

PVP


Nazwa Zwyczajowa

Poliwinylopirolidon


Funkcja w Kosmetyku

  • lepiszcze
  • stabilizator emulsji
  • środek błonotwórczy


Działanie w Kosmetyku

Syntetyczny polimer stosowany jako substancja zagęszczająca, stabilizator emulsji i zawiesin oraz środek błonotwórczy. Stosowany w produktach do włosów wygładza, ułatwia rozczesywanie, układanie włosów i utrwalanie fryzury, a także zapobiega ich elektryzowaniu. Wspomaga również dyspersję pigmentów i filtrów nieorganicznych, dzięki czemu ułatwia równomierne rozprowadzenie, a także poprawia trwałość kosmetyków kolorowych i preparatów przeciwsłonecznych.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - proszek
  • barwa biała
  • rozpuszczalny w wodzie i rozpuszczalnikach organicznych


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2021
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel