Oryza Sativa Cera

Nazwa INCI


Oryza Sativa Cera


Nazwa Zwyczajowa


Wosk ryżowy


Funkcja w Kosmetyku


  • modyfikator reologii
  • substancja wygładzająca


Działanie w Kosmetyku


Wosk pozyskiwany z otrąb ryżowych. Pełni funkcję modyfikatora reologii, odpowiada za regulację lepkości produktu. Wykorzystywany jest w produktach do włosów, działając wygładzająco, nabłyszczająco i zmiękczająco. W kosmetykach do twarzy wykazuje działanie odżywcze, natłuszczające i filmotwórcze, czyli tworzy na skórze powłoczkę chroniącą przed utratą wody.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciało stałe
  • nierozpuszczalny w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Styczeń  2023
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel