Olea Europaea (Olive) Fruit Oil

Nazwa INCI


Olea Europaea (Olive) Fruit Oil


Nazwa Zwyczajowa


Oliwa z oliwek


Funkcja w Kosmetyku


  • emolient


Działanie w Kosmetyku


Emolient tłusty. Tworzy na skórze film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco). Stosowana w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów ma działanie natłuszczające, wygładzające, zmiękczające i nadające połysk.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • oleista ciecz
  • barwa żółtawa
  • nierozpuszczalna w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel