Octocrylene

Nazwa INCI

Octocrylene


Nazwa Zwyczajowa

Oktokrylen


Funkcja w Kosmetyku

  • filtr UV (UVB)


Działanie w Kosmetyku

Filtr organiczny. Chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieniowania ultrafioletowego (zakres 303nm, czyli UVB). Stabilizuje także inne filtry w formulacji kosmetyku.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • rozpuszczalny w alkoholu, nierozpuszczalny w wodzie
  • lepka, oleista ciecz
  • bezbarwny, klarowny

Ograniczenia
Maksymalne dopuszczalne stężenie w kosmetykach to 10%.


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Maj  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel