Nylon-12

Nazwa INCI

Nylon-12


Nazwa Zwyczajowa

Nylon


Funkcja w Kosmetyku

  • wypełniacz
  • składnik zmętniający
  • modyfikator lepkości
  • substancja ścierna


Działanie w Kosmetyku

Polimer, który wpływa na właściwości sensoryczne kosmetyku – zapewnia jego lepsze rozprowadzanie po skórze, zmniejsza lepkość i tłustość pozostawionego przez kosmetyk filmu oraz poprawia przyczepność preparatu. Może służyć jako substancja ścierna, złuszczająca martwy naskórek oraz zanieczyszczenia. Dodawany jest także jako składnik matujący i wygładzający powierzchnię skóry.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe
  • przezroczysty
  • stabilny chemicznie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel