Moringa Oleifera Seed Oil

Nazwa INCI


Moringa Oleifera Seed Oil


Nazwa Zwyczajowa


Olej z nasion moringa


Funkcja w Kosmetyku


  • emolient


Działanie w Kosmetyku


Emolient pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno nasion drzewa Moringa. Tworzy na skórze film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco). Chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi. Dzięki dużej zawartości kwasu oleinowego (omega-9) wzmacnia on barierę ochronną skóry. Ponadto normalizuje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu zaskórników i wyprysków, koi i przyspiesza gojenie skóry podrażnionej promieniowaniem UV.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • oleista ciecz
  • nierozpuszczalny w wodzie
  • orzechowy zapach
  • barwa żółtawa



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel