Mica

Nazwa INCI


Mica


Nazwa Zwyczajowa


Mika


Funkcja w Kosmetyku


  • substancja wypełniająca
  • pigment


Działanie w Kosmetyku


Minerał stosowany w kosmetykah w celu zwiększenia jego objętości, zmętnienia produktu oraz zapobiegania zbrylaniu i zlepianiu masy kosmetycznej. W kosmetykach kolorowych stosowany w celu nadania perłowości, subtelnego blasku, w kosmetykach do włosów w celu nadania im połysku.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciało stałe-proszek



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel