Methyl Methacrylate Crosspolymer

Nazwa INCI

Methyl Methacrylate Crosspolymer


Nazwa Zwyczajowa

Krospolimer metakrylanu metylu


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik wygładzający
  • składnik matujący
  • zagęstnik


Działanie w Kosmetyku

Syntetyczny polimer (porowate mikrosfery), który wykazuje zdolność do absorpcji sebum bez wysuszania skóry. Nadaje produktom jedwabistą teksturę i ułatwia rozsmarowywanie. Tworzy na skórze (lub włosach) wygładzający film i ogranicza nadmierną ucieczkę wody, poprawiając poziom nawilżenia. Rozprasza światło, zmniejsza widoczność drobnych zmarszczek i minimalizuje widoczność porów. Modyfikuje konsystencję kosmetyku i stabilizuje go. Stosowany jest w kosmetykach kolorowych, a także w produktach do cery tłustej i dojrzałej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - drobny proszek
  • barwa biała
  • bezwonny


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel