Mangifera Indica Seed Oil

Nazwa INCI


Mangifera Indica Seed Oil


Nazwa Zwyczajowa


Olej z pestek mango


Funkcja w Kosmetyku


  • emolient


Działanie w Kosmetyku


Tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco). Stosowany w kosmetykach do skóry i włosów wykazuje działanie natłuszczające, wygładzające, regenerujące, zmiękczające, odżywcze i uelastyczniające.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • oleista ciecz
  • żółty kolor
  • rozpuszczalny w tłuszczach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel