Macadamia Ternifolia Seed Oil

2020-07-22
Nazwa INCI

Macadamia Ternifolia Seed Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olej z orzechów makadamia


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient


Działanie w Kosmetyku

Emolient tłusty o dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (oleopalmitynowy). Tworzy na skórze film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco). Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów ma działanie natłuszczające, wygładzające, zmiękczające i nadające połysk. Powszechnie stosowany we wszystkich rodzajach kosmetyków, głównie do skóry suchej i dojrzałej, a także w kosmetykach do włosów i ciała.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • barwa od żółtej do brązowej
  • orzechowy zapach
Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2020
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel