Litsea Cubeba Fruit Oil

Nazwa INCI

Litsea Cubeba Fruit Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olejek May Chang


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik zapachowy
  • składnik antyseptyczny
  • składnik przeciwzapalny


Działanie w Kosmetyku

Olejek eteryczny uzyskiwany w wyniku destylacji parą wodną owoców werbeny egzotycznej. Wykazuje działanie przeciwzapalne, antyseptyczne i ściągające. Znajduje zastosowanie przede wszystkim w kosmetykach do pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej. Stosowany jest również w celu nadania lub zamaskowania zapachu kosmetyku.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • barwa jasnożółta
  • charakterystyczny orzeźwiający, cytrusowy zapach (werbeny)
  • rozpuszczalny w tłuszczach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2021

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel