Lauryl Glucoside

Nazwa INCI

Lauryl Glucoside


Nazwa Zwyczajowa

Glukozyd laurylowy


Funkcja w Kosmetyku

  • emulgator (O/W)
  • substancja pianotwórcza
  • modyfikator reologii


Działanie w Kosmetyku

Jest to niejonowy środek powierzchniowo czynny. Dobrze komponuje się z innymi detergentami. Zmniejsza działanie drażniące anionowych środków powierzchniowo czynnych (np. SLS, SLES), a także zagęszcza je ponieważ tworzy z nimi tzw. micele mieszane. Poprawia też jakość i stabilność piany. Jest substancją myjącą łagodną dla skóry i biodegradowalną.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • mętna, lepka ciecz
  • dobrze rozpuszczalny w wodzie


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel