Lactobacillus Ferment

Nazwa INCI

Lactobacillus Ferment


Nazwa Zwyczajowa

Bioferment z bakterii Lactobacillus


Funkcja w Kosmetyku

  • probiotyk
  • składnik przeciwzapalny


Działanie w Kosmetyku

Składnik probiotyczny, który wpływa na wzmocnienie mikrobiomu skóry i przywraca jego równowagę, dzięki czemu zwiększa odporność na działanie czynników zewnętrznych i ogranicza rozwój innych mikroorganizmów patogennych. Wykazuje szerokie spektrum działania antybakteryjnego poprzez zakwaszanie środowiska, a także poprzez produkcję peptydów przeciwdrobnoustrojowych. Może stanowić naturalną alternatywę dla konserwantów. Wykazuje również działanie pielęgnacyjne – nawilżające, przeciwzapalne, zmniejszające wrażliwość skóry i regulujące pracę gruczołów łojowych.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • przezroczysta lub lekko mętna ciecz
  • rozpuszczalny w wodzie
  • stabilny w zakresie pH 3.0 - 8.0


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel