Juglans Regia (Walnut) Seed Oil

Nazwa INCI

Juglans Regia (Walnut) Seed Oil


Nazwa Zwyczajowa

Olej z orzechów włoskich


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient


Działanie w Kosmetyku

Emolient, tworzy na skórze film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco). Jest niestabilny w wysokich temperaturach ze względu na dużą zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów ma działanie natłuszczające, wygładzające, zmiękczające, łagodzące i regenerujące. Nie zostawia dużego uczucia tłustości na skórze. Stosowany głównie do skóry suchej, wrażliwej i dojrzałej.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • barwa złoto-żółta
  • orzechowy zapach
  • mętnieje w niskich temperaturach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel