Jasminum Officinale (Jasmine) Flower Water

Nazwa INCI

Jasminum Officinale (Jasmine) Flower Water


Nazwa Zwyczajowa

Hydrolat z kwiatów jaśminu


Funkcja w Kosmetyku

  • składnik zapachowy
  • składnik odświeżający


Działanie w Kosmetyku

Hydrolat posiada delikatny, przyjemny, odświeżający zapach. Delikatnie łagodzi skórę i może być stosowany jako samodzielny produkt. Przeznaczony do każdego typu skóry, szczególnie suchej, wrażliwej i dojrzałej. Dobrze sprawdza się jako łagodząca, odświeżająca mgiełka.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciecz
  • bezbarwna lub żółtawa
  • charakterystyczny zapach


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Listopad  2020

Polecane

Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel