Isopropyl Myristate

Nazwa INCI

Isopropyl Myristate


Nazwa Zwyczajowa

Mirystynian izopropylu


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient suchy
  • modyfikator reologii


Działanie w Kosmetyku

Emolient suchy - pozostawia delikatną, jedwabistą warstwę i bardzo dobrze się rozprowadza. Zmniejsza efekt tłustości oraz lepkości na skórze. Wygładza strukturę skóry oraz włosów. Poprawia właściwości aplikacyjne. Tworzy na skórze film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco). Może być komedogenny.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • oleista ciecz
  • bezbarwny
  • bezwonny


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Czerwiec  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel