Isohexadecane

Nazwa INCI

Isohexadecane


Nazwa Zwyczajowa

Izoheksadekan


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient
  • modyfikator reologii


Działanie w Kosmetyku

Emolient suchy - pozostawia delikatną, jedwabistą warstwę i bardzo dobrze się rozprowadza. Jest składnikiem stabilnym chemicznie ze względu na brak wiązań wielokrotnych w swojej strukturze. Zmniejsza efekt tłustości oraz lepkości. Wygładza strukturę skóry oraz włosów. Poprawia właściwości aplikacyjne. Tworzy na skórze film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka (działa pośrednio nawilżająco).


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciekły w temperaturze pokojowej
  • stabilny chemicznie
  • składnik syntetyczny


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Lipiec  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel