Hydroxyacetophenone

Nazwa INCI

Hydroxyacetophenone


Nazwa Zwyczajowa

Hydroksyacetofenon


Funkcja w Kosmetyku

  • antyoksydant


Działanie w Kosmetyku

Substancja antyoksydacyjna, która stosowana jest w celu zapobiegania procesom utleniania zachodzącym w kosmetykach. Wspomaga działanie konserwantów, zabezpiecza przed zmianami zapachu i konsystencji, które mogłyby zachodzić w produkcie pod wpływem powietrza i światła. Przedłuża trwałość i przydatność do użycia kosmetyku gotowego. Dodatkowo działa łagodząco.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe – proszek
  • barwa biała lub beżowa
  • rozpuszczalny w alkoholu


Powrót do Cosipedii
Pokaż więcej wpisów z Wrzesień  2020
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel