Hydrolyzed Silk

Nazwa INCI


Hydrolyzed Silk


Nazwa Zwyczajowa


Jedwab hydrolizowany


Funkcja w Kosmetyku


  • składnik filmotwórczy
  • składnik kondycjonujący skórę i włosy
  • składnik aktywny


Działanie w Kosmetyku


Jedwab hydrolizowany wykazuje duże podobieństwo do białek występujących naturalnie w skórze, włosach i paznokciach. Działa nawilżająco, wygładzająco oraz kondycjonująco. W wyższych stężeniach daje efekt lekkiego liftingu. Tworzy delikatną warstwę ochronną, wygładza strukturę włosa oraz dodaje blasku. Zapobiega nadmiernemu puszeniu i elektryzowaniu. Stosowany w preparatach do paznokci działa wzmacniająco.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • ciecz
  • rozpuszczalna w wodzie
  • barwa żółta
  • charakterystyczny zapach



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Grudzień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel