Hydrolyzed Rice Protein

Nazwa INCI


Hydrolyzed Rice Protein


Nazwa Zwyczajowa


Hydrolizat protein ryżu


Funkcja w Kosmetyku


  • humektant
  • substancja antystatyczna
  • modyfikator piany


Działanie w Kosmetyku


Substancja pochodzenia roślinnego powstająca w wyniku hydrolizy ryżu. Składa się głównie z peptydów, aminokwasów i białek. Wpływa na trwałość piany i zwiększenie lepkości produktu. Działa filmotwórczo, utrzymuje wodę w naskórku, zmniejsza potencjalne działanie drażniące na skórę anionowych SPC.


Właściwości Fizyczno-Chemiczne


  • przejrzysta, żółta ciecz
  • rozpuszczalny w wodzie



Powrót do Cosipedii

Pokaż więcej wpisów z Kwiecień  2022
Aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z robienia zakupów na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookie. Korzystając z naszych usług akceptujesz ich używanie. Więcej na ich temat możesz dowiedzieć się z polityki prywatności.
Zamknij
pixel