Hydrogenated Sunflower Oil

2020-11-20
Nazwa INCI

Hydrogenated Sunflower Oil


Nazwa Zwyczajowa

Uwodorniony olej słonecznikowy


Funkcja w Kosmetyku

  • emolient
  • składnik zagęszczający


Działanie w Kosmetyku

Emolient, roślinna alternatywa dla wosku pszczelego. Tworzy na skórze warstwę okluzyjną, która ogranicza nadmierne odparowywanie wody z naskórka. Działa natłuszczająco, nawilżająco i zmiękczająco. Zapewnia stabilną, stałą formę produktu w temperaturze pokojowej, dzięki czemu idealnie nadaje się do zastosowania w sztyftach i pomadkach. Może być także modyfikatorem reologii – zwiększa lepkość kosmetyku (zagęszcza).


Właściwości Fizyczno-Chemiczne

  • ciało stałe - płatki
  • barwa żółta
  • rozpuszczalny w tłuszczach
Pokaż więcej wpisów z Listopad 2020
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel